Program optimi EURO 2024: Adversara României, cote calificare și program sferturi EURO

Homeghi Constantin
Data publicării:
Program optimi EURO 2024: Adversara României, cote calificare și program sferturi EURO
5 min

România a reușit să se califice în optimi EURO 2024. Performanța este cu atât mai remarcabilă deoarece calificarea a fost obținută de pe primul loc al grupei, tricolorii devansând Belgia, Slovacia și Ucraina.

icon of keyTakeawaysIcon

Concluzii cheie

Într-o grupă în care România și Slovacia erau considerate outsidere, cele două naționale au obținut o calificare nesperată în optimi. Slovacia va întâlni principala favorită Anglia, în timp ce România va juca împotriva Olandei. Ultimul meci direct între România și Olanda a avut loc în anul 2017, olandezii câștigând cu 3-0. De altfel, olandezii s-au impus în ultimele patru meciuri directe, precedenta victorie a naționalei fiind în anul 2007, când s-a impus cu 1-0 în preliminariile campionatului european.

Cum a ajuns România în optimi la EURO 2024?

Națională antrenată de Edward Iordănescu a debutat la EURO 2024 perfect, înregistrând o victorie clară, 3-0, cu Ucraina. Golurile au fost înscrise de Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș. Aceasta a fost doar a doua victorie din istorie pentru România la un campionat european de fotbal.

A urma o partidă extrem de dificilă, contra Belgiei, locul trei mondial. Deși au prestat un joc foarte bun, tricolorii au pierdut cu 2-0. După primele două etape s-a înregistrat o situație unică în istoria EURO. Toate cele patru echipe aveau câte trei puncte.

Ultima partidă a fost decisivă, tricolorii având nevoie de cel puțin un egal cu Slovacia pentru a fi sigură de calificarea în optimi. România s-a văzut condusă din minutul 24, când Ondrej Duda l-a învins pe Florin Niță cu o lovitură de cap.

O incursiune a lui Ianis Hagi în banda dreaptă s-a finalizat cu un fault la limita careului, iar centralul a acordat penalty pentru tricolori. Răzvan Marin și-a asumat responsabilitatea și a înscris cu siguranță, restabilind egalitatea după 13 minute. Ambele formații și-au mai creat ocazii de gol, însă scorul a rămas neschimbat până la finalul partidei, România și Slovacia calificându-se la braț în optimi.

Deoarece Belgia a remizat cu Ucraina, scor 0-0, s-a ajuns în ipostaza unică în care toate cele patru naționale au fost la egalitate de puncte la final - patru. Diferența a fost făcută de golaveraj și de numărul golurilor marcate, unde România a stat cel mai bine grație victoriei cu 3-0 din primul meci.

Astfel, România s-a calificat în optimi de pe primul loc, fiind urmată de Belgia și Slovacia. Ucraina a fost eliminată, chiar dacă a avut același număr de puncte cu ocupanta primului loc, România.

Adversara României în sferturi EURO 2024

În cazul în care România va trece de Olanda în optimi, va întâlni în sferturi câștigătoarea partidei dintre Austria și Turcia.

Apoi, în semifinale, ar urma să întâlnim câștigătoarea sfertului de finală în care vor juca învingătoarele din partidele Anglia - Slovacia și Elveția - Italia.

Cote România - Olanda

Program optimi EURO 2024

29 iunie

30 iunie

01 iulie

02 iulie

Cote optimi EURO 2024

Cote calificare România sferturi EURO 2024

Betano este sponsor oficial al EURO 2024, fiind pentru prima dată când o casă de pariuri sportive se află în această ipostază. Astfel, voi lua ca și reper cotele oferite de Betano pentru EURO.  Dintre cele 16 echipe calificate în optimi, România este printre ultimele în ceea ce privește șansele de calificare în sferturi.

Selecționata României are o cotă de 4,45 pentru calificarea în sferturile de finală. Singurele naționale care sunt mai slab cotate sunt: Slovenia - 4,90, Slovacia - 5,10 și Georgia - 8,50.

Ține cont că la alte agenții de pariuri sportive cotele pot fi diferite.

Cote România - Olanda EURO 2024

Olanda, adversara România optimi, este cotată cu prima șansă la calificarea în sferturile de finală. Deși a reușit o calificare surprinzătoare de pe primul loc, România are o cotă de 4,45 la calificare, față de doar 1,21 pentru Olanda.

Cote câștigătoare EURO 2024

După faza grupelor, cotele pentru câștigarea EURO 2024 s-au modificat. Anglia este cotată în continuare cu prima șansă, însă este urmată acum de Spania, care a avut un parcurs perfect în grupă, înregistrând trei victorii clare. Iată lista cu cote EURO 2024 după faza grupelor.

Echipă Cotă câștigare EURO 2024
Anglia 4,75
Spania 5,50
Germania 6,00
Franța 6,50
Portugalia 7,50
Olanda 12,00
Austria și Italia 18,00
Belgia 30,00
Elveția 40,00
Turcia 50,00
Danemarca 80,00
România 150,00
Georgia 200,00
Slovacia 250,00
Slovenia 350,00

Indiferent de rezultatul pe care România îl va obține în optimi, tricolorii au atins deja o performanță pentru merită toate felicitările. O eventuală calificare în sferturile de finală ar fi o premieră istorică pentru România la EURO. Naționala a mai atins această fază a competiției și la EURO 2000, însă atunci participau doar 16 echipe și din grupe te calificari direct în sferturi. În schimb România a mai jucat în sferturi și la un Campionat Mondial.

icon of mailIcon icon of facebookIcon icon of twitterIcon
Înapoi la pagina generală
Homeghi Constantin
Homeghi Constantin Redactor Senior & Expert în cazinouri online
101 Articole 0 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor icon of arrowRightSmallIcon

Cele mai noi știri

Ultima actualizare: 6 septembrie 2024