EURO 2024: România are șanse mari pentru a se califica în optimi. Cote, calcule și posibili adversari România

Homeghi Constantin
Data publicării:
EURO 2024: România are șanse mari pentru a se califica în optimi. Cote, calcule și posibili adversari România
4 min

Naționala de fotbal a României a debutat la EURO 2024 cu o victorie spectaculoasă, scor 3-0 în fața Ucrainei. Succesul înregistrat la Munchen, pe Allianz Arena a intrat direct în istoria participărilor României la EURO 2024.

icon of keyTakeawaysIcon

Concluzii cheie

Victoria entuziasmantă a României a dat peste cap toate pronosticurile specialiștilor. Apoi, în celălalt meci din grupă a avut loc o nouă surpriză pentru pariuri sportive, Slovacia învingând cu 1-0 favorita Belgia. În urma acestor două rezultate surprinzătoare, calculele grupei au devenit mult mai întortocheate.

România va juca în următorul meci împotriva Belgiei (sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00). Cotele Betano casino, care este sponsor oficial al EURO 2024, o dau favorită clară pe Belgia - cotă 1,50 la victorie. Un rezultat de egalitate are cota 4,60, iar o victorie a României 7,10.

În ultimul meci din grupe, în care România va întâlni Slovacia (miercuri, 26 iunie, ora 19:00), cotele sunt mult mai strânse, însă “tricolorii” sunt, momentan, cotați tot cu șansa a doua pentru o victorie. Slovacii au o cotă de 2,92 pentru victorie, în rezultat de egalitate, care ar putea ajuta ambele echipe, are cea mai mică dintre cote - 2,80. Victoria României este cotată cu 3,10.

Acestea sunt cotele înainte de desfășurarea partidelor din etapa a doua a grupelor.

Cotă România calificare EURO 2024

După ce și-a trecut în cont primele trei puncte la acest turneu, România are șanse mari să se califice măcar de pe locul trei. Potrivit edițiilor precedente, echipele care au strâns trei puncte și-au asigurat calificarea în optimi, atâta timp cât și-au păstrat și golaverajul pozitiv.

România are +3 la golaveraj și, chiar dacă va pierde în următoarele două partide, este important să nu o facă la diferență mai mare de un gol. În cazul în care naționala mai obține cel puțin un punct, România este ca și calificată în faza următoare a turneului final.

De acest lucru ne putem da seama și din cota oferită la pariuri sportive, unde României este favorita grupei - 1,08. Slovacia ne urmează îndeaproape cu 1,12, iar Belgia are cota 1,30 pentru a accede în faza optimilor de finală. Ucraina este cotată cu ultima șansă și o cotă de 2,70 pentru calificare.

Cote România EURO 2024: Cine câștiga grupa E

Victoria slovacilor a cântărit mai mult în economia clasamentului, deoarece a învins principala favorită a grupei. Astfel, acum slovacii sunt favoriți la calificarea în optimi - cotă 2,22. Pe poziția a doua se află România cu o cotă de 2,87, urmată de Belgia cu 4,40. Șansele Ucrainei a scăzut considerabil, astfel se explică și cota de 13,50 pentru calificarea în optimile competiției.

Înaintea primei partide de la EURO 2024, România avea o cotă de 250 la câștigarea turneului. Victoria din fața Ucrainei a făcut ca aceasta să scadă considerabil, la 125. Aceste cote EURO 2024 vor suferi noi modificări după ce se vor mai disputa și alte meciuri din cadrul grupelor turneului final.

Posibili adversari România în optimile EURO 2024

Iată lista cu posibili adversari România în optimi în funcție de locul ocupat în Grupa E.

În cazul în care România va câștiga Grupa E la Campionatul European de Fotbal 2024, va întâlni în optimi echipa care termină pe locul 3 în grupele A, B, C sau D.

Dacă vom termina grupa pe locul doi, vom întâlni echipa de pe locul 2 din Grupa D, una dintre naționalele Franței, Olandei, Austriei sau Poloniei. Franța și Olanda sunt favoritele principale, iar ierarhia ar putea fi decisă de meciul direct dintre cele două.

Clasarea pe locul trei ne-ar aduce un alt adversar de top în optimi, câștigătoarea grupei C. Cele mai mari șanse le are Anglia, însă și Danemarca are un cuvânt de spus în această grupă.

În concluzie, pentru a fi siguri de calificarea în optimi, jucătorii antrenați de Edward Iordănescu trebuie să mai obțină cel puțin un rezultat de egalitate din meciurile contra Belgiei și Slovaciei.

Când și unde joacă România în optimi?

În funcție de locul ocupat în grupă se va stabili când și unde joacă România în optimi.

Dacă ne calificăm de pe primul loc al grupei, vom juca în optimile de finală pe 2 iulie, la Munchen, pe Allianz Arena, de la 19:00.

Locul 2 în grupă înseamnă că vom juca în optimi pe 1 iulie, Merkur Spiel Arena din Düsseldorf, tot de la ora 19:00. 

Ora disputării optimilor este tot 19:00 și dacă ne calificăm de pe locul trei, însă atunci vom juca, cel mai probabil, pe 30 iunie, pe Veltins Arena din Gelsenkirchen.

icon of mailIcon icon of facebookIcon icon of twitterIcon
Înapoi la pagina generală
Homeghi Constantin
Homeghi Constantin Redactor Senior & Expert în cazinouri online
101 Articole 0 Recenzii

Homeghi Constantin este licențiat în Drept (a absolvit în anul 2003) și după ce a activat în acest domeniu și-a spus că este timpul pentru o schimbare.  Pentru că este pasionat de scris, s-a decis să facă din această pasiune un stil de viață.

Citește mai mult despre autor icon of arrowRightSmallIcon

Cele mai noi știri

Ultima actualizare: 12 iulie 2024